- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová plec | 500 |
Kroupy ječné | 100 |
Houby čerstvé průměr | 50 |
Máslo čerstvé | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Žloutek | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Celer bulva | 30 |
Petržel - kořen | 30 |
Mrkev | 40 |
Dochucovadla:
česnek, sůl, pepř, maggi koření, petrželka
Energetická hodnota celkem: 7498 kJ
Bílkoviny (g): 116,
Tuky (g): 98,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1875 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 24.5, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 12.3, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zvlášť uvaříme odřezky z vepřového masa a kroupy. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou z krup, přidáme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, houby, koření Slijeme vepřový vývar, přidáme uvařené kroupy a obrané libové maso, spojíme se zeleninou. Kroupovou polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí, mletým černým pepřem a polévkovým kořením (maggi). Před podáváním přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přidáme nasekanou petrželku. Bílou kroupovou polévku podáváme s chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.